Tinerii din Moldova care vor să învețe în România pot accesa aplicația StudyinRomania

  • 11 Iunie 2022 08:57
Tinerii din Moldova care vor să învețe în România pot accesa aplicația StudyinRomania

Tinerii din Republica Moldova care vor să învețe în România pot accesa aplicația de mobil StudyinRomania. Sursa online este destinată persoanelor în vârsta cuprinsă între 18 și 30 de ani care sunt interesate să urmeze un program de studiu în universitățile din România – fie pe durata unui ciclu întreg, fie pentru un semestru, transmite IPN.

Potrivit Ambasadei României la Chișinău, doritorii trebuie să intre în sistem prin intermediul a două meniuri principale: Vreau să studiez în România (I want to study in Romania) și Sunt student în România (I am a student in Romania). Aplicația oferă informații în engleză și română despre România, detalii cheie despre universitățile românești, centrele universitare și oferta educațională disponibilă, procesul de admitere, burse, vize și permis de rezidență, drepturile și obligațiile studenților, organizațiile studențești, voluntariat sau Programul Erasmus+. Utilizatorii pot să își seteze subiecte de interes pentru a primi notificări.

Aplicația este disponibilă online, în variante pentru Android și iOS, și este interconectată cu platforma StudyinRomania.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică*Știri*Muzică
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:42 %
Vint:9,77 m/s
Sat
16
Sun
17
Mon
19
Tue
16
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău