Tinerii care-și fac studiile în România sunt îndemnați să iasă la vot

  • 03 Noiembrie 2016 17:04
Tinerii care-și fac studiile în România sunt îndemnați să iasă la vot

Mai multe organizații pentru studenții basarabeni din România au lansat un apel de mobilizare generală pentru turul II al alegerilor prezidențiale din Republica Moldova, care se va desfășura pe 13 noiembrie.

Inițiatorii apelului sunt tineri basarabeni, foști sau actuali membri ai organizațiilor de studenți, care timp de două săptămâni vor desfășura o campanie amplă de mobilizare la vot a tuturor cetățenilor Republicii Moldova care se vor afla, la data alegerilor, pe teritoriul României, transmite IPN.

Campania, numită simbolic: „Votează pentru Basarabia”, a fost lansată pe Facebook. Pe rețeaua de socializare tinerii sunt invitați să își confirme prezența la vot pe 13 noiembrie și, cel mai important, să transmită apelul mai departe, către toți prietenii, astfel încât prezența la vot să fie semnificativ mai mare la cel de-al doilea tur al alegerilor prezidențiale din Republica Moldova.

„Dacă dezamăgirea, deznădejdea și neîncrederea în clasa politică de la Chișinău au putut fi invocate drept argumente care să justifice, cel puțin în parte, absența de la vot în turul I al alegerilor, niciunul dintre acestea nu are acoperire în cel de-al doilea. Pe 13 noiembrie, votul nu este pentru un candidat sau altul. Pe 13 noiembrie votul este pentru Rusia sau pentru Uniunea Europeană”, se spune în apel.

Printre oganizațiile semnatare sunt Centrul pentru Integrare și Dezvoltare PRUT, Organizația Studenților Basarabeni din București, Asociația Tinerilor Români din Afara Granițelor Iași, Organizația Basarabenilor din Constanța, Asociația Studenților și Elevilor Basarabeni din Oradea, Grupul de Inițiativă al Românilor din Basarabia – Suceava.

Pe teritoriul României sunt deschise în total 11 secții de votare: două secții la București și câte una la Iași, Galați, Constanța, Suceava, Bacău, Brașov, Cluj, Timișoara și Craiova.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri* Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
12,18
Cer senin
Umiditate:85 %
Vint:2,57 m/s
Sun
14
Mon
16
Tue
18
Wed
17
Thu
19
Arhivă Radio Chișinău