Tinerii alolingvi vor putea învăța limba română de la distanță

  • 29 August 2013 13:29
Tinerii alolingvi vor putea învăța limba română de la distanță

Sistemul de videoconferință vine în întâmpinarea celor care doresc să învețe limba română, dar din anumite motive nu pot să participe la cursurile desfășurate de Asociația Națională a Trainerilor Europeni din Moldova.

Tinerii alolingvi din mai multe raioane din sudul și nordul Republicii Moldova, dar și din Chișinău vor putea învăța limba română la distanță cu ajutorul unui soft special lansat joi, 29 august, de către Asociația Națională a Trainerilor Europeni din Moldova. Este vorba despre instruirea prin sistemul de videoconferință. 

Sistemul de videoconferință vine în întâmpinarea celor care doresc să învețe limba română, dar din anumite motive nu pot să participe la cursurile desfășurate de Asociația Națională a Trainerilor Europeni din Moldova, cum ar fi tineri din localitățile care nu au fost incluse în proiect, mame care stau acasă cu copii mici sau tineri specialiști cu program încărcat la serviciu. Directorul Asociației Naționale a Trainerilor Europeni din Moldova, Lucia Cucu.

Profesoara Ala Zavațchi, expert în cadrul aceleiași Asociații, explică care este principala dificultate pe care o întâmpină tinerii după ce absolvesc aceste cursuri de învățare a limbii române.

Câteva tinere din Chișinău, beneficiare ale acestui program, explică de ce s-au înscris la aceste cursuri de studiere a limbrii române.

Ministrul Tineretului și Sportului Octavian Bodișteanu susține că fără implicarea autorităților centrale, acest program ar eșua.

Proiectul, în cadrul căruia a fost lansat joi, 29 august, și sistemul de videoconferință, a început în luna mai, este gratuit și se adresează elevilor din clasele a 10-12, voluntarilor și tinerilor specialiști cu vârsta cuprinsă între 18 și 28 de ani din localitățile Chișinău, Comrat, Ceadâr-Lunga, Briceni și Râșcani. În acest proiect, în prezent, sunt incluși 150 de tineri, iar alte câteva sute își așteaptă rândul. Proiectul în valoare de  aproximativ 400 de mii de lei, este finanțat de Ministerul Tineretului și Sportului și de Biroul Relații Interetnice.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
15,52
Cer senin
Umiditate:63 %
Vint:5,66 m/s
Sun
15
Mon
16
Tue
18
Wed
18
Thu
19
Arhivă Radio Chișinău