Tinerii, atrași să lupte în grupările jihadiste

  • 14 Octombrie 2014 10:39
Tinerii, atrași să lupte în grupările jihadiste

În localitățile israeliene cu populație arabă există îngrijorarea că tot mai mulți tineri vor fi atrași să lupte alături de organizații jihadiste în Siria sau Irak.

 

Autorităților israeliene li se reproșează că nu aplică măsuri care să prevină racolarea tinerilor de către organizațiile extremiste.  

Săptămâna trecută, după moartea unui tânăr arab israelian în Irak, care s-a înrolat în organizația teroristă Statul Islamic, pentru populația de origine arabă a devenit evidentă preocuparea față de acest fenomen îngrijorător. 

Potrivit estimărilor din sistemul apărării, aproximativ 30 de arabi israelieni luptă pentru organizația Statul Islamic, cunoscută în lumea arabă și în Israel sub acronimul Da'esh, dar și alături de alte grupuri de inspirație Al-Qaeda contra regimului Assad. 

În sectorul cu populație arabă din Israel există temerea că tot mai mulți tineri vor pleca spre câmpurile de luptă din Siria și Irak. 

Liderii comunităților arabe spun că Poliția israeliană și tribunalele nu sunt preocupate îndeajuns de acest fenomen și cheamă autoritățile pentru prevenirea racolărilor. 

În pofida deciziei guvernului israelian de a interzice orice semn de susținere a organizației Statul Islamic, Poliția și tribunalele nu aplică sancțiuni, după cum declară Fouad Mansour, un activist social din orșul arab Tyra. 

Părinții din localitățile sectorului arab se tem că tot mai mulți tineri vor fi atrași de aventura luptelor în Siria sau Irak.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ora de muzică cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
24,4
Cer senin
Umiditate:48 %
Vint:5,66 m/s
Sun
18
Mon
15
Tue
11
Wed
15
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău