Tineri interpreți din R. Moldova au participat la un concurs internațional de muzică din Japonia

  • 24 Martie 2021 09:02
Tineri interpreți din R. Moldova au participat la un concurs internațional de muzică din Japonia

Paisprezece tineri interpreți din Republica Moldova au participat la Concursul Internațional de Muzică, ediția I, care a avut loc recent în format online în Tokyo, Japonia, organizat de Armando Gukasyan, președintele Asociației Mondiale a Artelor Interpretative, informează MOLDPRES.

Solicitată de agenție, Eugenia Ursu, președintele Asociației "Moldova și minoritățile sale", Club UNESCO, membră a juriului, a menționat că evenimentul s-a desfășurat în perioada 15 februarie – 15 martie. În total, la concurs au participat 420 de tineri din 30 de țări. Cei 14 tineri interpreți din R. Moldova sunt din Chișinău, Cahul, Drochia și Bălți. Ei au participat la următoarele genuri de artă: vocal estradă și academic, instrumente muzicale (pian) și arta vorbirii. Din juriu au mai făcut parte interpretele din R. Moldova Irina Nisterovskaya si Steluta Mitriuc.

Potrivit sursei citate, la secțiunea Arta vorbirii, cu diplome de gradul I s-au ales Nicoleta Coretschi (12 ani)  și Ana Maria Guțuleac (12 ani) din Chișinău, la secțiunea Instrumente, pian – Climentii Nagaievschi (14 ani) din Drochia și la secțiunea vocal academic  - Victoria Bălănuță (categoria de vârstă 25+) din Chișinău.

Cei mai mulți laureați din R. Moldova au fost la secțiunea vocal estradă. Astfel, la această secțiune Victoria Stepanova (15 ani) din Chișinău, Laura Roșca (17 ani) din Cahul, Evelina Răilean (10-13 ani) și Daniil Burlacu (10-13 ani) din Bălți au obținut diplome de gradul II. Cu diplome de gradul I s-au ales Sofia Golban (9 ani) din Chișinău și Amalia Guțu (10-13 ani) din Bălți. În posesia Marelui Premiu la secțiunea vocal estradă au intrat Valeria Patrașcu (10-13 ani), Anastasia Danii (19 ani) și Uliana Nisterovscaya din Bălți.

”Tinerii noștri au impresionat juriul prin interpretare, mesaj și ținută artistică, au cântat profesionist, fapt pentru care îi apreciez foarte mult. Acum, cu noi forțe, ne pregătim de concursul din luna mai "Perla Dubaiului", care este organizat de către Asociația "Moldova și minoritățile sale", Club UNESCO”, a mai spus Eugenia Ursu.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Confluențe Românești cu Radio România Internațional
Meteo Chișinău
-0,6
Cer acoperit de nori
Umiditate:95 %
Vint:6,17 m/s
Sat
1
Sun
3
Mon
3
Tue
3
Wed
4
Arhivă Radio Chișinău