Timpul: „Partidul Șovinilor din R. Moldova încearcă să provoace un nou conflict”

  • 19 Mai 2015 09:36
Timpul: „Partidul Șovinilor din R. Moldova încearcă să provoace un nou conflict”

În Ziarul Național, Nicolae Negru scrie că guvernanții au preluat un „know-how” din arsenalul comuniștilor, expulzându-l pe George Simion, liderul platformei unioniste „Acțiunea 2012”, pe fundalul dezamăgirilor din societate.

Potrivit autorului, tinerii unioniști încearcă să profite de situația „explozivă” ce s-a creat în urma dezmățului oligarhic pentru a pleda cauza Unirii.

Evenimentul Zilei notează că George Simion, așteaptă scuze din partea autorităților de la Chișinău în legătură cu expulzarea sa de pe teritoriul Republicii Moldova. Liderul platformei „Acțiunea 2012” susține că numărul adepților unirii cu România din Republica Moldova este în creștere.

Pe de altă parte, Adevărul scrie că Partidul Socialiștilor își propune ”să scape de oligarhi și de unioniști”. Igor Dodon a declarat că partidul său va colecta semnături pentru interzicerea prin lege a organizațiilor unioniste din Republica Moldova și că fracțiunea sa din Parlament a înregistrat un proiect de lege ”privind declararea în afara legii a tuturor organizațiilor, partidelor politice, care se pronunță pentru răsturnarea sistemului de stat al țării”, făcând aluzie la unioniști.

Timpul comentează că ”Partidul Șovinilor din R. Moldova încearcă să provoace un nou conflict în societate prin promovarea agresivității față de românii din R. Moldova. Slugile Moscovei de la Chișinău vor ca românii unioniști să fie "interziși" și reduși la tăcere”, scrie Timpul, referindu-se la declarațiile lui Dodon.

Jurnal de Chișinău concluzionează că atât timp cât ”delapidatorii vor candida la posturi de primari în loc să stea la răcoare, înaltele fețe bisericești își vor prinde panglici (de orice culoare) în piept, în dreptul crucii (!), în loc să-și vadă de turmă, iar poporul va hotărî, ca de fiecare dată, că soluția stă doar în schimbarea vectorului geopolitic”, nu se va schimba nimic în R. Moldova.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Lumina cuvântului * Muzică
Meteo Chișinău
12,74
Cer acoperit de nori
Umiditate:93 %
Vint:2,57 m/s
Mon
16
Tue
17
Wed
18
Thu
19
Fri
19
Arhivă Radio Chișinău