Timp de 7 zile au fost documentate 385 de contravenții privind nerespectarea măsurilor de prevenire și combatere a infecției COVID-19 | Sergiu Golovaci: A fost o săptămână neagră pentru noi

  • 26 August 2020 18:23
Timp de  7 zile  au fost documentate 385 de contravenții privind nerespectarea măsurilor de prevenire și combatere a infecției COVID-19 | Sergiu Golovaci: A fost o săptămână neagră pentru noi

Timp de o săptămână au fost documentate 385 de contravenții privind nerespectarea măsurilor de prevenire și combatere a infecției COVID-19.

Potrivit datelor prezentate, în cadrul unui briefing, de către secretarul de stat din cadrul Ministerului de Interne, Sergiu Golovaci, în 75 de cazuri este vorba despre nerespectarea regimului de autoizolare. Totodată au fost constatate 123 de contravenții pentru încălcări din partea unităților de comerț.

Secretarul de stat de la MAI a comunicat că timp de o săptămână 183 de polițiști au fost testați pozitiv la COVID-19.

”A fost o săptămână neagră pentru noi. O colegă de-a noastră a decedat. Timp de cinci săptămâni a luptat cu această infecție. Eu nu știu ce dovezi mai trebuiesc aduse ca acei care nu cred că acest virus există, să înțeleagă cât de periculos este. Virusul nu alege statutul social a potențialului bolnav”, a menționat Sergiu Golovaci.  

Și în transportul public sunt înregistrate încălcări. Reprezentanții Agenției Naționale Transport Auto au informat că angajații gărilor și stațiilor auto, operatorii de transport, conducătorii auto, dar și pasagerii continuă să ignore recomandările Comisiei Naționale Extraordinare de Sănătate Publică.

”Chiar dacă operatorii de transport au afișat la intrare și în salonul autobuzului despre interzicerea urcării pasagerilor fără mască de protecție, am constat că atât pasagerii cât și conducătorii auto sunt indiferenți și ignoră purtarea măștilor de protecție în trasportul public. O problemă este și supraîncărcarea mijloacelor de transport mai ale în orele de vârf”, a menționat Sergiu Baltaga, șef de direcție din cadrul Agenției Naționale Transport Auto.

Reprezentantul ANTA a informat că de la 1 septembrie angajații instituției vor efectua verificări în mijloacele de transport antrenate la transportarea elevilor, astfel încât să fie respectate măsurile de prevenire a infecției cu COVID-19.

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: La minut
Meteo Chișinău
16,63
Cer acoperit de nori
Umiditate:54 %
Vint:3,09 m/s
Wed
14
Thu
16
Fri
12
Sat
13
Sun
15
Arhivă Radio Chișinău