Timofti a împlinit 100 de zile la cârma Președinției

  • 03 Iulie 2013 13:37
Timofti a împlinit 100 de zile la cârma Președinției

Duminică s-au împlinit o sută de zile de când Parlamentul l-a ales pe Nicolae Timofti în funcția de președinte al Republicii Moldova.

Liderii Alianței pentru Integrare Europeană afirmă că activitatea șefului statului a fost prolifică în această periodă, în timp ce unii analiști sunt de părere că președintele Timofti nu este o figură politică independentă. 

Nicolae Timofti a avut o activitate eficientă, echilibrată, fără acțuiuni care ar compromite imaginea instituției prezidențiale, a declarat postului nostru de radio liderul fracțiunii liberal-democrate din Parlament, Valeriu Streleț.

Liderul socialist Igor Dodon a declarat că nu regretă că l-a votat pe Nicolae Timofti, deși acesta merită criticat pentru unele acțiuni pe care le-a întreprins.

Nicolae Timofti a avut o prezență discretă în aceste o sută de zile, dar și-a manifestat opiniile atunci când a fost cazul, în opinia analistului Nicolae Negru. În același timp, Nicolae Timofti a respectat cu strictețe prevederile constituționale porivind de la principiul separării puterilor în stat.

Un alt analist, Bogdan Țârdea, consideră însă că în această perioadă, Nicolae Timofti nu a venit cu nicio inițiativă importantă. Bogdan Țârdea consideră că Nicolae Timofti este doar o umbră a Alianței pentru Integrare Europeană.

Amintim că Nicolae Tiumofti a fost ales în funcția de șef al statului la 16 martie acest an, cu 62 de voturi ale deputaților din Alianța pentru Integrare Europeană și deputaților neafiliați, după o criză politică de doi ani și jumătate. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri* Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
12,18
Cer senin
Umiditate:85 %
Vint:2,57 m/s
Sun
14
Mon
16
Tue
18
Wed
17
Thu
19
Arhivă Radio Chișinău