Tiktok începe să promoveze videoclipuri mai lungi de un minut. Unii creatori de conținut sunt îngrijorați de schimbarea de direcție

  • 17 Decembrie 2023 15:50
Tiktok începe să promoveze videoclipuri mai lungi de un minut. Unii creatori de conținut sunt îngrijorați de schimbarea de direcție

Când TikTok a decolat în 2020 – cu clipuri scurte de dans sau comedie care furnizau divertismentul atât de necesar multor utilizatori la începutul pandemiei de Covid-19 – a lansat o cursă acerbă a videourilor scurte, în mediul online, arată CNN, citat de G4 media.

În consecință, Facebook, Instagram, YouTube și alte platforme sociale s-au grăbit să lanseze produse similare, încurajând utilizatorii să realizeze videoclipuri de până la un minut, care să fie afișate vertical, într-un flux derulant cu recomandări nesfârșite despre ce să urmărească în continuare. Celelalte platforme și-au petrecut următorii ani încercând să atingă popularitatea TikTok, în special în rândul adolescenților, un public esențial, mai arată sursa citată.

Însă acum, pionierul video de format scurt își schimbă cursul și îi împinge pe utilizatori să creeze și să consume videoclipuri mai lungi. În acest weekend, TikTok renunță oficial la „Creator fund” cu care a pornit, iar creatorii de conținut care doresc să își monetizeze conținutul vor trebui să se alăture noului „Program de creativitate Beta”, în baza căruia vor trebui să facă videoclipuri mai lungi de un minut dacă vor să fie plătiți de aplicație.
​Trecerea lui TikTok la conținutul de formă mai lungă este, într-un fel, o inversare a norocului – acum își urmărește colegii moșteniți într-un format de conținut care este adesea mai profitabil. De asemenea, strategia ar putea încuraja utilizatorii să petreacă și mai mult timp pe o aplicație pe care unii adolescenți spun deja că o folosesc „aproape constant”.

Dar unii creatori de TikTok sunt frustrați de această mișcare, îngrijorându-se că va elimina ceea ce inițial a făcut TikTok atât de popular: capacitatea de a derula rapid prin multe tipuri diferite de conținut și pentru aproape oricine de a realiza cu ușurință videoclipuri fără o planificare sau resurse extinse.

Continuarea poate fi citită aici.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
21,24
Cer senin
Umiditate:35 %
Vint:5,14 m/s
Mon
15
Tue
15
Wed
14
Thu
17
Fri
17
Arhivă Radio Chișinău