Tihanovskaia, despre acțiunile regimului Lukașenko | "O teroare pe care țara nu a mai văzut-o de pe vremea lui Stalin"

  • 10 Iunie 2021 08:39
Tihanovskaia, despre acțiunile regimului Lukașenko |

Liderul opoziției belaruse, fostul candidat la prezidențiale Svetlana Tihanovskaia, a cerut înființarea unui tribunal internațional care să investigheze crimele comise de regimul condus de Alksandr Lukașenko, scrie Rador.

Potrivit Deutsche Welle, Tihanovskaia a făcut o declarație în acest sens în timpul unui discurs susținut în Senatul Cehiei. Opozanta consideră că este necesară organizarea unei conferințe internațională despre cum ar trebui depășită criza din Belarus, precum și alegeri sub supraveghere internațională.

Totodată, Svetlana Tihanovskaia a solicitat Cehiei să recunoască drept "organizații criminale" atât Comitetul Securității Statului (KGB) și forțele de interne OMON, cât și Direcția Centrală pentru Combaterea Criminalității Organizate și să consolideze sprijinul pentru apărătorii drepturilor omului, jurnaliștii, studenții și medicii din Belarus.

În opinia sa, Uniunea Europeană ar trebui să adopte al patrulea și să inițieze al cincilea pachet de sancțiuni împotriva regimului Lukașenko. "Solicit încetarea investițiilor și împrumuturilor acordate companiilor și băncilor de stat din Belarus, care sunt, de fapt, o sursă de venit pentru regimul dictatorial" - a declarat Tihanovskaia, calificând acțiunile autorităților de la Minsk drept o "teroare pe care țara nu a mai văzut-o de pe vremea lui Stalin".

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
11,63
Ceață
Umiditate:99 %
Vint:0,51 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău