Țigări de contrabandă de 46.000 lei, descoperite de polițiștii de frontieră Iași (Foto)

  • 15 Iunie 2017 07:39
Țigări de contrabandă de 46.000 lei, descoperite de polițiștii de frontieră Iași (Foto)

Aproximativ 5.000 de pachete de țigări, în valoare de peste 46.000 de lei, care urmau să ajungă pe piața neagră din municipiul Iași, au fost confiscate, miercuri, de polițiștii de frontieră din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră al României (ITPF) Iași, după oprirea în trafic a unui autoutilitare, se arată într-un comunicat transmis de purtătorul de cuvânt al ITPF, Denis Mihaela Lazăr.

Potrivit sursei citate, polițiștii de frontieră, împreună cu lucrători de la Serviciul Rutier Iași din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Iași, au depistat țigările într-o mașină care circula dinspre Vaslui spre Iași și în care se aflau doi tineri din Republica Moldova. Inițial, șoferul mașinii nu a oprit la semnalele acustice și luminoase ale Poliției, ei făcând acest lucru după o urmărire, notează Radio Iași.

‘Pe timpul desfășurării unei acțiuni comune, au observat în trafic, pe comunicația Vaslui-Iași, un autovehicul marca Volkswagen Caddy, înmatriculat în România, a cărui punte spate era foarte lăsată. Polițiștii de frontieră au procedat la efectuarea semnalelor regulamentare luminoase și acustice pentru a opri autoutilitara în cauză, însă șoferul și-a continuat deplasarea până în localitatea Păun, unde ulterior a oprit pe partea dreaptă a carosabilului. După ce autovehiculul a fost oprit, s-a procedat la legitimarea pasagerilor mijlocului de transport, stabilindu-se că aceștia sunt cetățenii moldoveni Nicolae P. și Mihai C., în vârstă de 24, respectiv 27 de ani‘, se precizează în comunicatul ITPF.

La controlul efectuat asupra mijlocului de transport, polițiștii de frontieră au observat zece cutii, învelite în folie de plastic de culoare neagră în care se aflau 4.990 pachete cu țigări, diferite mărci, cu timbru de acciză Republica Moldova.

‘La cercetări, bărbații au declarat că au preluat țigaretele de la două persoane a căror identitate nu o cunosc și în schimbul sumei de 200 euro trebuiau să le transporte în parcarea unui complex comercial din municipiul Iași’, se mai arată în comunicat.

Polițiștii de frontieră efectuează în cauză cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă, iar cantitatea totală de 99.800 țigarete, în valoare de peste 46.000 lei și autoutilitară, în valoare de peste 23.000 lei, au fost confiscate.

Țigări de contrabandă de 46.000 lei, descoperite de polițiștii de frontieră Iași (Foto)

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:28 %
Vint:3,6 m/s
Fri
14
Sat
15
Sun
13
Mon
13
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău