Ți-e somn la birou? Japonezii au dezvoltat o tehnologie care detectează somnoroșii și le pulverizează un jet de aer în cameră

  • 12 August 2018 14:14
Ți-e somn la birou? Japonezii au dezvoltat o tehnologie care detectează somnoroșii și le pulverizează un jet de aer în cameră

Nu este un lucru neobișnuit să pentru japonezi să doarmă în public. De fapt, chiar există un cuvânt în limba japoneză, „inemuri”, care se traduce prin „prezent în timp ce dormi”.

Producătorul de aparate de aer condiționat Daikin și gigantul din zona electronicelor NEC pun la punct un sistem care folosește camere de luat vederi conectate la computerele angajaților. Când sistemul detectează stările de somnolență, acesta reduce temperatura din cameră, scrie Forumul Economic Mondial, citat de MEDIAFAX.

Conceptul a luat naștere în urma unui studiu care a urmărit care este cea mai eficientă metodă de a ține persoanele atente și în stare de veghe. Cercetătorii au dat câteva probleme matematice de rezolvat participanților în diferite condiții, inclusiv sub temperaturi mai scăzute în cameră, intenisficarea luminozității și eliberarea diferitelor arome în cameră.

„Studiul nostru a demonstrat că scăderea temperaturii în cameră este o metodă eficientă, în special când sunt detectate primele semnale de somnolență”, au declarat reprezentații companiilor, într-o conferință de presă comună.
Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograf cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
12,74
Cer senin
Umiditate:73 %
Vint:2,06 m/s
Fri
18
Sat
15
Sun
15
Mon
18
Tue
18
Arhivă Radio Chișinău