Thomas de Maiziere: Germania, dispusă să renunțe temporar la dezbaterea privind distribuirea de refugiați în UE

  • 25 Ianuarie 2018 16:48
Thomas de Maiziere: Germania, dispusă să renunțe temporar la dezbaterea privind distribuirea de refugiați în UE

Germania este dispusă să renunțe deocamdată la dezbaterea referitoare la distribuirea de refugiați între statele Uniunii Europene, a declarat joi ministrul de interne Thomas de Maiziere, în marja reuniunii omologilor săi din UE, care are loc în capitala bulgară Sofia, transmite dpa.

Potrivit ministrului german, pentru a realiza progrese în privința reformelor mai ample în politica UE în materie de azil și refugiați, este de preferat ca statele să se concentreze mai întâi asupra altor teme.

De Maiziere a lăsat deschisă posibilitatea ca Germania să nu insiste asupra stabilirii de cote de refugiați.

''Vom decide asupra acestui subiect la finalul negocierilor'', a afirmat Thomas de Maiziere.

Declarația sa survine în contextul impasului în care se află din 2016 reforma planificată a politicii de azil a UE, din cauza disputei legate de posibilul sistem de cote permanente.

Comisia Europeană și state precum Germania sunt favorabile instituirii obligativității ca toate statele UE să preia refugiați, cel puțin în cazul unui aflux foarte puternic al acestora.

Polonia, Ungaria și Cehia resping însă orice astfel de măsură, primind recent sprijinul noului cancelar al Austriei, Sebastian Kurz. Acesta a declarat că înșiși refugiații refuză să fie repartizați în țări precum Bulgaria, România și Polonia. Dacă vor fi transferați în mod forțat în aceste state, ei se vor îndrepta cât mai curând posibil spre Germania, Austria ori Suedia, a argumentat Kurz.

Sursa: Agerpres

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Piese pe alese
Meteo Chișinău
15,24
Cer fragmentat
Umiditate:58 %
Vint:6,69 m/s
Sun
14
Mon
16
Tue
17
Wed
18
Thu
19
Arhivă Radio Chișinău