Thomas Bach asigură că JO de iarnă de la Beijing se vor desfășura în condiții de siguranță sanitară

  • 17 Septembrie 2021 15:44
Thomas Bach asigură că JO de iarnă de la Beijing se vor desfășura în condiții de siguranță sanitară

Jocurile Olimpice de iarnă de la Beijing din 2022 vor beneficia de măsuri și reguli stricte anti-Covid pentru ca evenimentul sportiv să se desfășoare în deplină siguranță, a indicat vineri Comitetul Internațional Olimpic (CIO), scrie Reuters.

Președintele CIO, Thomas Bach, a afirmat, într-o scrisoare deschisă, că JO de iarnă de anul viitor vor necesita măsuri sanitare stricte pe fondul pandemiei de coronavirus, așa cum s-a întâmplat și la JO de vară de la Tokyo.

''Deoarece pandemia este departe de a fi încheiată, aș vrea să vă asigurăm că împreună cu partenerii noștri chinezi nu vom scuti niciun efort pentru a face aceste JO de iarnă sigure pentru toată lumea'', a subliniat Bach.

Jocurile Olimpice de iarnă de la Beijing vor avea loc în perioada 4-20 februarie.

''Așa cum am făcut la Tokyo, vom pune în aplicare riguros măsurile de protecție anti-Covid pentru a asigura sănătatea și siguranța tuturor participanților olimpici la Beijing'', a spus președintele CIO, îndemnând ca sportivii ce vor fi prezenți acolo să fie vaccinați.

Așa cum se știe, sportivii care au participat la JO de vară 2020 de la Tokyo, care au avut loc în această vară, au fost majoritatea vaccinați, iar restul personalului a fost obligat să respecte măsuri de siguranță sanitară extrem de stricte.

''Cooperarea excelentă pe care o avem cu partenerii chinezi, cu autoritățile și cu responsabilii sanitari din această țară ne oferă tuturor o mare încredere privind desfășurarea Olimpiadei de iarnă de anul viitor'', a mai arătat Bach.

Beijingul va deveni astfel primul oraș care a găzduit atât JO de vară (2008) cât și cele de iarnă. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri
Meteo Chișinău
9,4
Cer senin
Umiditate:87 %
Vint:3,09 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău