Theresa May va cere permisiunea Reginei de a forma un Guvern, după ce ar fi ajuns la un acord cu Partidul Unionist Democrat

  • 09 Iunie 2017 12:47
Theresa May va cere permisiunea Reginei de a forma un Guvern, după ce ar fi ajuns la un acord cu Partidul Unionist Democrat

Premierul britanic Theresa May va merge vineri, în jurul orei locale 12.30 (14.30 ora României) la regina Elisabeth a II-a pentru a cere permisiunea de formare a unui Guvern, a anunțat un purtător de cuvânt al Guvernului, citat de Sky News. Surse din Partidul Unionist Democrat (DUP) din Irlanda de Nord au precizat că May se bucură de susținerea formațiunii și poate forma o majoritate.

“Vrem să fie un Guvern. Am lucrat bine cu May. Alternativa este intolerabilă”, au declarat surse din formațiunea nord-irlandeză pentru The Guardian.

Acordul vine după discuții prelungite cu DUP pe parcursul nopții de joi spre vineri. Printre concesiile făcute de conservatori în schimbul susținerii s-ar număra promisiunea că Irlanda de Nord nu va primi “statut special” post-Brexit.

Potrivit surselor citate de partidul nord-irlandez, liderii formațiunii au decis să o susțină pe May pentru ca Jeremy Corbyn, liderul Partidului Laburist, să nu devină premier.

La numărarea voturilor în 649 din cele 650 de circumscripții, conservatorii au obținut 318 mandate - cu 12 mai puține ca în fostul Parlament - și nu mai pot obține 326, pentru a deține controlul în Legislativ.

Laburiștii au obținut 261 de mandate, cu 29 mai multe decât aveau în legislativul precedent.

Formațiunea scoțiană SNP are 35 de mandate, cu 21 mai puține decât înainte, iar liberal-democrații au 12 mandate, cu patru mai multe.

DUP a obținut zece mandate, cu două mai multe decât în fosta legislatură.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
21,07
Nori împrăștiați
Umiditate:63 %
Vint:4,63 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău