Theresa May solicită liderilor UE să amâne data limită a Brexitului

  • 10 Aprilie 2019 20:30
Theresa May solicită liderilor UE să amâne data limită a Brexitului

Premierul britanic Theresa May a anunțat că le va solicita liderilor Uniunii Europene, la summitul extraordinar ce are loc în această seară la Bruxelles, să amâne data limită a Brexitului până la 30 iunie, astfel încât Regatul Unit să poată părăsi Uniunea Europeană într-o manieră ordonată, informează Reuters, potrivit Agerpres.

Liderii celor 27 de state din cadrul blocului comunitar vor avea un schimb de opinii cu președintele Parlamentului European, Antonio Tajani pe tema Brexit-ului. La final este prevăzută o conferință de presă a președintelui Consiliului European, Donald Tusk, și a președintelui Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker.

În parlamentul britanic nu s-a putut forma o majoritate favorabilă acordului convenit de premierul Theresa May cu Bruxelles-ul întrucât deputații pro-europeni au estimat că acesta va menține legături prea slabe cu UE, în timp ce susținătorii Brexitului au considerat că, dimpotrivă, Regatul Unit ar rămâne captiv în uniunea vamală europeană din cauza clauzei de ''backstop'' pentru frontiera nord-irlandeză, clauză pe care liderii europeni au refuzat să o renegocieze, notează Agerpres.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Deschis în week-end
Meteo Chișinău
14,24
Cer senin
Umiditate:51 %
Vint:4,63 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
9
Wed
15
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău