Theresa May se întâlnește cu Jean-Claude Juncker și cu Donald Tusk în încercarea de a ieși din impas, privind Brexitul

  • 07 Februarie 2019 07:58
Theresa May se întâlnește cu Jean-Claude Juncker și cu Donald Tusk în încercarea de a ieși din impas, privind Brexitul

Premierul britanic Theresa May se întâlnește astăzi la Bruxelles cu președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker și cu cel al Consiliului European, Donald Tusk, în încercarea de a găsi o ieșire din impasul creat de respingerea de către parlamentul de la Londra a acordului privind Brexitul, a cărui renegociere liderii europeni o resping însă cu fermitate.

Negociatorii celor două părți au convenit la finele anului trecut un acord și o declarație politică privind Brexitul, care au fost însă respinse pe 15 ianuarie de parlamentul de la Londra în special din cauza clauzei de „backstop”. 

Conform documentului convenit între Londra și Bruxelles, această clauză poate fi anulată numai prin acordul părților, ceea ce înseamnă că Regatul Unit nu ar putea ieși din blocul comunitar fără acordul Uniunii Europene. 

Theresa May a promis că va reveni în fața parlamentului pe 13 februarie pentru a prezenta pașii pe care intenționează să-i întreprindă dacă până la acea dată nu obține la Bruxelles modificările cerute, scrie Agerpres.

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Lumina cuvântului * Muzică
Meteo Chișinău
18,24
Nori împrăștiați
Umiditate:55 %
Vint:4,12 m/s
Mon
16
Tue
17
Wed
18
Thu
19
Fri
19
Arhivă Radio Chișinău