Theresa May | Este foarte probabil ca Rusia să fie responsabilă de otrăvirea fostului spion rus

  • 12 Martie 2018 20:40
Theresa May | Este foarte probabil ca Rusia să fie responsabilă de otrăvirea fostului spion rus

Premierul britanic Theresa May a declarat luni, în Parlamentul de la Londra, că este „foarte probabil” ca Rusia să fie responsabilă pentru otrăvirea fostului spion rus Serghei Skripal, relatează AFP.

Subliniind că agentul neurotoxic folosit împotriva lui Serghei Skripal și a fiicei sale Iulia a fost o substanță „de uz militar” dezvoltată de Rusia, Theresa May a dat Moscovei termen până marți seara pentru a oferi explicații Organizației pentru Interzicerea Armelor Chimice (OIAC).

Theresa May a anunțat de asemenea că ambasadorul rus la Londra a fost convocat pentru a i se cere explicații dacă otrăvirea fostului spion și a fiicei acestuia a fost „o acțiune directă a statului rus”.

Serghei Skripal, un fost colonel din serviciile secrete ruse care a fost întemnițat în 2006, în Rusia, pentru acuzații de spionaj în favoarea Marii Britanii - și fiica sa Iulia (33 de ani) au fost găsiți, la 4 martie, în stare de inconștiență pe o bancă din apropierea unui centru comercial din orașul Salisbury, în sudul Angliei. De atunci, ei se află spitalizați în stare foarte gravă.

Sursa: Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
4,96
Cer senin
Umiditate:95 %
Vint:3,09 m/s
Tue
6
Wed
7
Thu
7
Fri
7
Sat
7
Arhivă Radio Chișinău