Theresa May ar trebui să decidă săptămâna viitoare data când va demisiona din funcția de premier al Marii Britanii

  • 11 Mai 2019 13:38
Theresa May ar trebui să decidă săptămâna viitoare data când va demisiona din funcția de premier al Marii Britanii

Premierul britanic Theresa May ar trebui să stabilească o dată pentru demisia sa săptămâna viitoare, când se va întâlni cu liderii unui grup influent de parlamentari conservatori pentru a analiza viitorul ei, a declarat sâmbătă șeful grupului, Graham Brady, relatează Reuters.

Brady, președintele grupului parlamentar ''1922 Committee'', care poate ''face sau desface'' lideri de partid, a declarat la Radio BBC că Theresa May a fost solicitată să ofere ''clarificări'' la reuniunea de miercuri, săptămâna viitoare, după ce ea nu a reușit să obțină votul parlamentului asupra acordului ei privind Brexit-ul, lăsând guvernul într-o stare de incertitudine.

''Ar fi ceva straniu ca la încheierea reuniunii să nu se ajungă la un rezultat clar'' (privind data când ea va pleca din funcție), a declarat Brady.

Theresa May, care a ajuns în funcție în haosul ce a urmat după votul din 2016 privind ieșirea Marii Britanii din Uniunea Europeană, a promis că va demisiona dacă parlamentarii susțin acordul ei cu Bruxelles-ul privind părăsirea blocului comunitar. 

Sursa: Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
9,4
Ceață
Umiditate:99 %
Vint:1,03 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău