Theresa May: Am propus încheierea mai rapidă a unui acord pentru drepturile cetățenilor UE, însă două state membre se opun

  • 17 Ianuarie 2017 18:31
Theresa May: Am propus încheierea mai rapidă a unui acord pentru drepturile cetățenilor UE, însă două state membre se opun

Marea Britanie dorește să ajungă mai rapid la un acord cu privire la drepturile cetățenilor UE care sunt prezenți pe teritoriul său înainte de finalizarea negocierilor privind Brexit, însă există două state membre care blochează o astfel de înțelegere, a spus Theresa May, printre altele, în discursul în care a prezentat viziunea oficială a Londrei despre procesul de ieșire din UE.

Vrem să garantăm drepturile cetățenilor UE care locuiesc deja în Marea Britanie și drepturile cetățenilor britanici care se află în alte state cât mai repede cu putință”, a spus premierul britanic, unformează caleaeuropeană.ro.

Aceasta a adăugat că a transmis liderilor UE că printr-un acord mai rapid în acest sens le poate fi garantată certitudine oamenilor care se află în situațiile mai sus amintite.

Majoritatea sunt în favoarea unui astfel de acord – una sau două țări nu – dar vreau să știe că acest lucru rămâne o prioritate pentru Marea Britanie: rezolvarea acestei provocări cât mai repede. Deoarece este lucrul corect care trebuie făcut”, a declarat May.

Polonezii sunt cei mai numeroși imigranți din UE veniți în Marea Britanie: 883.000, potrivit datelor ONU. Aceștia sunt urmați de irlandezi (411.000), de germani (297.000) și de români (229.000).

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
14,96
Cer senin
Umiditate:29 %
Vint:4,12 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
10
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău