The Washington Post | Rusia a utilizat toate rețelele de socializare importante pentru a influența alegerile în favoarea lui Donald Trump

  • 17 Decembrie 2018 19:51
The Washington Post | Rusia a utilizat toate rețelele de socializare importante pentru a influența alegerile în favoarea lui Donald Trump

Rusia a utilizat toate rețelele de socializare importante, printre care Facebook, Twitter, Instagram și YouTube, pentru a influența alegerile din Statele Unite din 2016 în favoarea lui Donald Trump, conform unui raport obținut de The Washington Post.

Cotidianul a obținut o parte a raportului, care urmează să fie publicat integral de Senatul american săptămâna aceasta. Raportul demonstrează că Rusia a condus o campanie de dezinformare prin rețele de socializare în perioada scrutinului prezidențial din SUA.

De asemenea, raportul critică și „răspunsul întârziat și prost coordonat” al companiilor vizate.

Raportul se bazează pe o analiză a milioane de postări de pe rețelele sociale, obținute de către Comisia de Informații a Senatului american de la companiile Twitter, Google și Facebook.

Raportul detaliază o campanie de dezinformare coordonată de Internet Research Agency, o companie rusă care are legături cu Guvernul rus.

Printre principalele ținte vizate de campanie se numără conservatorii, iar postările aveau ca subiecte principale problema imigrației, a armelor și rasismul, transmite Mediafax.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograf cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
6,63
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:1,54 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău