The Washington Post | CIA consideră că prințul moștenitor al Arabiei Saudite a ordonat asasinarea ziaristului Jamal Khashoggi

  • 17 Noiembrie 2018 11:11
The Washington Post | CIA consideră că prințul moștenitor al Arabiei Saudite a ordonat asasinarea ziaristului Jamal Khashoggi

CIA (Agenția Centrală de Informații a SUA) a ajuns la concluzia că prințul moștenitor al Arabiei Saudite, Mohammed bin Salman, a ordonat asasinarea ziaristului Jamal Khashoggi, scrie vineri cotidianul Washington Post, citat de Reuters.

Mai mulți oficiali americani și-au exprimat încrederea în analiza CIA, care stabilește o legătură între conducătorul de facto de la Riyad și asasinatul din 2 octombrie, de la consulatul saudit din Istanbul, potrivit Washington Post.

Serviciul de informații contrazice pozițiile oficialilor saudiți, care au negat implicarea în uciderea lui Khashoggi, și îngreunează eforturile președintelui Statelor Unite, Donald Trump, de a păstra relații bune cu Arabia Saudită, unul din cei mai apropiați aliați ai americanilor în regiune, apreciază Reuters.

Ambasada saudită la Washington a declarat, printr-o purtătoare de cuvânt, că "afirmațiile privind presupusul raport sunt false" și că "am auzit și continuăm să auzim diferite teorii fără a vedea baza primară a acestor speculații".

După apariția articolului, ambasadorul Arabiei Saudite, prințul Khaled bin Salman, a negat că a discutat cu Khashoggi la telefon sau că i-a sugerat să meargă în Turcia "din orice motiv", așa cum a scris Washington Post, din surse familiarizate cu informațiile secrete americane. "Cer guvernului SUA să facă publică orice informație privind această afirmație", a spus diplomatul.

Casa Albă și Departamentul de Stat al SUA au refuzat să comenteze. 

Sursa: Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de noapte București
Meteo Chișinău
13,29
Cer senin
Umiditate:77 %
Vint:3,6 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău