The Velvet Underground - Loaded

  • 11 Aprilie 2012 11:04
The Velvet Underground - Loaded

Loaded este al patrulea album semnat de The Velvet Underground, înregistrat în aprilie–august 1970, la Atlantic Recording Studios din New York și lansat în noiembrie 1970 de filiala casei de discuri Atlantic Records – eticheta Cotillion

Loaded este al patrulea album semnat de The Velvet Underground, înregistrat în aprilie–august 1970, la Atlantic Recording Studios din New York și lansat în noiembrie 1970 de filiala casei de discuri Atlantic Records – eticheta Cotillion. Albumul a fost ultimul înregistrat cu Lou Reed fiind în componența trupei – el a plecat din formație cu puțin timp înainte de lansarea albumului. Loaded a fost un efort comercial care viza să fie în special difuzat la greu la radio, încă un pas care îi îndepărta de zilele în care erau influențați de Warhol. Titlul albumului se referă la faptul că Atlantic Records le-a solicitat trupei să producă un album "încărcat cu hit-uri". Albumul deține două dintre bine-cunoscutele melodii ale celor de la Velvet Underground: "Sweet Jane" si "Rock & Roll". Aceste două piese ale formației și astăzi încă mai sunt auzite în mod regulat pe posturile de radio clasice de rock FM.
În 2003, Loaded a fost plasat pe poziția 109 din lista revistei Rolling Stone a celor 500 cele mai mari albume din toate timpurile.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograf cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
13,29
Cer senin
Umiditate:47 %
Vint:4,63 m/s
Tue
19
Wed
13
Thu
13
Fri
13
Sat
13
Arhivă Radio Chișinău