The New York Times | Rusia împiedică livrarea de ajutoare umanitare în regiunile controlate de opoziție

  • 08 Decembrie 2017 16:18
The New York Times | Rusia împiedică livrarea de ajutoare umanitare în regiunile controlate de opoziție

Restricționarea accesului la alimente și medicamente, folosită în mod regulat în Siria ca o armă, este din nou motiv de tensiuni politice. Aliatul cel mai puternic al guvernului sirian – Rusia – împiedică prelungirea măsurilor propuse de ONU care prevăd livrarea de ajutoare umanitare în regiunile controlate de rebeli, fără o permisiune a regimului lui Bashar al Assad, scrie The New York Times.

Ambasadorul rus la ONU, Vasili Nebenzia, a declarat că astfel de livrări, permise prin Rezoluția Consiliului de Securitate al ONU și care expiră în ianuarie, lezează suveranitatea Siriei, scrie paginaderusia.ro.

Șeful coordonator ONU pentru ajutoare umanitare de urgență, Mark Lowcock, spune că acordarea ajutorului umanitar din străinătate este important pentru a salva vieți. Timp de mulți ani, oficialii responsabili pentru ajutorul umanitar al Organizației Națiunilor Unite, au remarcat cât de dificil este să obții de la autoritatile guvernamentale siriene permisiunea de a trece linia frontierei pentru a livra alimente, pături și medicamente pentru persoanele care trăiesc în regiuni aflate sub controlul opoziției”, se arată în articol.

„Nu putem fi de acord cu schimbarile care sa împiedice continuarea acestui ajutor care salveaza vieți“, – a declarat Carl Skau, adjunctul ambasadorului Suediei, adăugând că țara sa este pregătită să discute „modalități de a asigura o mai mare transparență a acestor ajutoare”.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
14,96
Cer acoperit de nori
Umiditate:74 %
Vint:4,63 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău