Thailanda | Un jurnalist BBC riscă o pedeapsă de șapte ani de închisoare pentru defăimare și infracțiuni cibernetice

  • 23 August 2017 09:45
Thailanda | Un jurnalist BBC riscă o pedeapsă de șapte ani de închisoare pentru defăimare și infracțiuni cibernetice

 Procesul unui jurnalist al postului BBC continuă miercuri într-un tribunal din Phuket (sudul Thailandei), unde el a fost pus sub acuzare pentru defăimare și infracțiuni cibernetice în legătură cu o relatare de presă din 2015, transmite Agerpres.

Corespondentul BBC în Asia de Sud-Est, Jonathan Head, riscă o pedeapsă de până la șapte ani de închisoare după ce a scris despre pierderea proprietăților de către doi pensionari străini în urma unei escrocherii în Phuket.

Head și Ian Rance, un cetățean britanic rezident în Phuket, care a făcut obiectul relatării de presă și care a fost de asemenea acuzat de defăimare, au pledat nevinovat în luna februarie.

Rance a declarat pentru BBC că soția sa thailandeză i-a falsificat semnătura pentru a-i transfera ei cinci proprietăți în valoare de peste 1,5 milioane de dolari.

Acuzațiile de defăimare formulate contra cuplului au fost făcute de un avocat din Phuket despre care Head a scris că a ajutat-o pe soția lui Ian Rance să valideze semnătura acestuia.

În Thailanda, defăimarea este o infracțiune pentru care pedeapsa este de cel mult doi ani de închisoare, în timp ce introducerea de conținut ilegal în sistemul informatic atrage o pedeapsă de până la cinci ani de închisoare, ceea ce înseamnă că jurnalistul Jonathan Head poate primi o condamnare de cel mult șapte ani de închisoare.

''BBC susține consecvent jurnalismul său și relatările citate în acest caz. Vom încerca să ștergem aceste pete de pe numele respectabilului nostru corespondent și avem instrumente solide cu care să combatem acuzațiile'', a menționat BBC într-o declarație.

Jonathan Head nu este primul jurnalist acuzat de defăimare și infracțiuni cibernetice în Thailanda.

În 2015, doi jurnaliști de la un website local din Phuket au fost puși sub acuzare pentru că au citat o relatare Reuters care susținea că forțele navale thailandeze au profitat de pe urma traficului de ființe umane.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojuranl Chișinău
Meteo Chișinău
27,24
Cer senin
Umiditate:32 %
Vint:6,69 m/s
Wed
18
Thu
19
Fri
21
Sat
19
Sun
19
Arhivă Radio Chișinău