Thailanda - Templul Tigrilor învinuieşte guvernul pentru decesul tigrilor confiscaţi de autorităţi

  • 16 Septembrie 20:01
Thailanda - Templul Tigrilor învinuieşte guvernul pentru decesul tigrilor confiscaţi de autorităţi

Templul Tigrilor, o atracţie turistică din Thailanda, a învinuit luni guvernul de la Bangkok pentru moartea a zeci de tigri confiscaţi de autorităţi din acest sanctuar în 2016, negând rapoartele oficiale care afirmă că felinele au decedat ca urmare a consangvinizării şi a unor boli, potrivit Reuters, preluat de Agerpres.

Templul budist, situat la vest de capitala Bangkok, era o cunoscută destinaţie turistică, unde vizitatorii îşi făceau selfie-uri cu animalele şi hrăneau puii de tigri cu biberonul, până când, în 2016, autorităţile au confiscat 147 de tigri, în urma presiunilor internaţionale privind traficul cu animalele sălbatice.

De atunci, 86 dintre animalele care trăiau în două sanctuare dedicate vieţii sălbatice, aflate în grija statului, au decedat în urma unor deficienţe imunitare cauzate de consangvinizare, animalele devenind astfel vulnerabile la boli mortale, au precizat autorităţi din domeniul conservării vieţii sălbatice.

Administratorul templului a negat acest lucru luni. "Nu au decedat din cauza consangvinizării", a declarat Athithat Srimanee pentru Reuters.

"Când au percheziţionat templul acum trei ani, nu au spus nimic despre existenţa unei infecţii şi avem de-a face cu fuga de responsabilitate", a spus acesta, acuzând autorităţile că au închis animalele în cuşti de mici dimensiuni.

"La templu, în ciuda lipsei de cunoştinţe academice, am acţionat cu blândeţe, iar tigrii au locuit în spaţii largi, nu în cuşti".

În ciuda percheziţiilor şi a acuzaţiilor din 2016 privind suspiciuni de legături cu traficanţii de animale sălbatice, templul thailandez - a cărui denumire oficială este Wat Pa Luang Ta Bua - rămâne o importantă atracţie turistică şi un sanctuar privat dedicat vieţii sălbatice, unde vizitatorilor li se permite să hrănească în mod gratuit animalele. Reprezentanţii templului au negat orice legături cu traficanţii de animale.

În prezent, sanctuarul găzduieşte 400 de căprioare, peste 300 de păuni, un leu şi numeroase alte animale aflate în grija sa.

Autorităţile thailandeze au susţinut luni că tigrii au fost îngrijiţi corespunzător în cadrul sanctuarelor administrate de guvern şi că aceştia s-au infectat cu virusul distemper canin sau paralizie laringiană, întrucât consangvinizarea le-a distrus sistemul imunitar.

"Au fost şase tigrii (la început în templu), iar mai târziu, numărul lor a sporit la 147 sau chiar mai mult, aşa că au existat mereu riscuri şi am aflat totodată că sănătatea lor nu era bună nici înainte", a precizat luni Pattarapol Maneeorn, un veterinar din cadrul Departamentului Parcurilor Naţionale, Viaţa Sălbatică şi Conservarea Plantelor.

"Fondul genetic le-a slăbit organismul şi i-a predispus la riscul infecţiilor", a precizat acesta în cadrul unei conferinţe de presă.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chişinău
13 °C
cer senin
Umiditate:82 %
Vint:3,6 m/s
Sun
16 °C
Mon
17 °C
Tue
17 °C
Wed
17 °C
Thu
16 °C

Curs oficial BNM 20 Octombrie 2019

MDL RATĂ TREND
EUR 19.3507 -0.0000
USD 17.4143 -0.0000
RON 4.0695 -0.0000
UAH 0.7026 -0.0000
RUB 0.2721 -0.0000
Arhivă Radio Chișinău