Thailanda raportează primul focar de Omicron și anulează unele evenimente de Anul Nou

  • 24 Decembrie 2021 10:28
Thailanda raportează primul focar de Omicron și anulează unele evenimente de Anul Nou

Thailanda a raportat vineri primul focar intern de infecții cu varianta Omicron a noului coronavirus, în provincia Kalasin din nord-estul țării, au anunțat autoritățile, informează Reuters, citat de AGERPRES.

Purtătoarea de cuvânt a grupului operativ COVID-19 din Thailanda, Apisamai Srirangsan, a declarat că în cadrul focarului din Kalasin,"există 21 de infecții noi".

Cazurile de infectare au ca punct de plecare un cuplu care a sosit din Belgia prin schema "Test&Go" aplicată de Thailanda, conform căreia persoanele vaccinate care intrau în țară nu erau nevoite să stea în carantină, a precizat ea.

Ambele persoane au fost testate negativ înainte de călătorie și după sosirea în Thailanda, la începutul lunii decembrie.

"Pe 15 decembrie au început să prezinte simptome și au fost testate pozitiv, confirmându-se ulterior că au varianta Omicron", a adăugat purtătoarea de cuvânt.

Anunțul vine după ce capitala Thailandei, Bangkok, a anulat evenimentele de Anul Nou susținute de guvern, inclusiv rugăciunile de la miezul nopții.

Participarea la focurile de artificii și la evenimentele de Revelion organizate de mall-uri este în continuare posibilă, fiind însă necesară prezentarea dovezii vaccinării și a rezultatului negativ la testul antigen COVID-19.

Ministerul Sănătății a anunțat anterior că va introduce o a patra doză booster pentru personalul sanitar.

Până în prezent, Thailanda a raportat 205 cazuri de infectare cu varianta Omicron, cu precădere la persoane sosite din străinătate. Din acest număr, 25 de persoane au fost infectate cu Omicron după ce au intrat în contact cu cei care au intrat în țară.

Alte focare sunt în curs de investigare în sudul țării, a declarat într-o informare de presă un reprezentant al sistemului sanitar thailandez, Supakit Sirilak.

Țara a raportat primul caz de transmitere locală a variantei Omicron luni, iar marți a restabilit carantina obligatorie pentru toți turiștii din cauza riscului de răspândire a variantei Omicron a noului coronavirus. Ca urmare, turiștii vaccinați trebuie să petreacă 10 zile de carantină într-un hotel sau să profite de modelul "cutie cu nisip" din Phuket, care le permite să se deplaseze în libertate pe această insulă timp de șapte zile înainte de a putea să călătorească în restul țării.

Thailanda a raportat în total 2,2 milioane cazuri de infectare cu noul coronavirus și 21.528 de decese.

Aproximativ 62% din populația țării estimată la 72 milioane de locuitori au primit două doze de vaccin. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri* Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
6,63
Cer senin
Umiditate:98 %
Vint:1,54 m/s
Sun
8
Mon
9
Tue
9
Wed
16
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău