Thailanda | Prima apariție oficală a noii regine

  • 02 Mai 2019 19:15
Thailanda | Prima apariție oficală a noii regine

Noua regină a Thailandei, a cărei căsătorie surpriză cu regele a fost anunțată miercuri seara, cu doar câteva zile înainte de încoronare, și-a făcut prima apariție oficială joi, informează AFP. Suthida Vajiralongkorn na Ayudhya s-a înclinat în fața statuilor regilor dinastiei Chakri, alături de regele Maha Vajiralongkorn, potrivit fotografiilor publicate de palat, transmite Agerpres.

Suthida (40 de ani), fostă stewardesă, și Maha Vajiralongkorn (66 de ani), căsătorit și divorțat de trei ori până acum, erau împreună de mai mulți ani. Ei și-au oficializat relația miercuri într-un palat din Bangkok. Noua regină s-a prosternat la picioarele regelui, după cum dictează tradiția, miniștrii și consilierii mergând până la a se târî pe pământ în fața lui.

Promovată la gradul de general în 2016, Suthida a apărut alături de rege în timpul mai multor ceremonii oficiale. Din 2017, este adjunctă a comandantului Gărzii Regale.

Odată căsătorită cu regele, ea este protejată acum, la fel ca toți membrii familiei regale, de legea privind lezmajestatea, care pedepsește de la trei la cincisprezece ani de închisoare orice defăimare sau insultă față de monarhie.

Noua regină este așteptată să apară în acest weekend alături de rege la o fastuoasă ceremonie de încoronare, care va avea ca punct culminant duminică o mare paradă în care regele va fi purtat într-un palanchin de aur mai mulți kilometri. Încoronarea propriu-zisă va avea loc sâmbătă, dar diverse ceremonii sunt prevăzute în perioada 4-6 mai.

Regina Suthida este a patra soție a suveranului, care s-a căsătorit pentru prima dată în 1977, cu Soamsavali Kitiyakara, verișoară din partea mamei, cu care a avut o fiică și de care ulterior a divorțat. Apoi a avut o relație de lungă durată și răsunătoare cu actrița Yuvadhida Polpraserth, relație care a condus la căsătorie în 1994 apoi la divorț în 1996 și din care au rezultat patru fii și o fiică. A treia soție a fost Srirasmi Suwadee, cu care s-a căsătorit în 2001. Patru ani mai târziu s-a născut al șaptelea copil al viitorului rege, Dipangkorn Rasmijoti. Căsătoria a fost dizolvată în 2014, după ce familia soției a fost acuzată de îmbogățire ilicită, folosindu-se de apropierea de casa regală. 

Sursa: Agerpres 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
8,24
Cer senin
Umiditate:66 %
Vint:5,14 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
7
Tue
10
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău