Thailanda: Cazurile de infectare cu noul coronavirus au crescut de la 8 la 14

  • 28 Ianuarie 2020 10:35
Thailanda: Cazurile de infectare cu noul coronavirus au crescut de la 8 la 14

Numărul cazurilor de infectare cu noul coronavirus a crescut marți în Thailanda la 14, după ce autoritățile au informat despre alte șase persoane afectate, transmite EFE, preluat de Agerpres.

Secretarul permanent al Ministerului Sănătății, Sukhum Kanchanapimai, a indicat într-o conferință de presă că cinci din cele șase persoane infectate cu coronavirusul 2019-nCov au între 6 și 60 de ani și sunt membri ai unei familii care a venit din provincia chineză Hubei, din care face parte orașul Wuhan.

Al șaselea caz este o persoană din localitatea Chongqing, din sudul Chinei.

Kanchanapimai a afirmat că probele de laborator au fost pozitive în cazul celor șase persoane, însă se așteaptă încă o confirmare oficială.

Thailanda este țara cu cel mai mare număr de oameni infectați, după China - țara de origine a focarului -, precum și destinația principală a turiștilor chinezi în regiune.

Conform ziarului China Business News, aproximativ 20.000 de chinezi din Wuhan, unde a apărut noul coronavirus, au ajuns în Thailanda cu avionul între 30 decembrie, când a fost raportat primul caz, și 22 ianuarie, când au fost anulate călătoriile din respectivul oraș.

Ultima actualizare, de marți dimineața, a Comisiei Naționale de Sănătate din China relevă că numărul deceselor din cauza acestei pneumonii se ridică acum la 106 în această țară, în timp ce cazurile confirmate au ajuns la 4.515.

Acest nou tip de coronavirus s-a răspândit de asemenea în Australia (6 persoane infectate), Singapore (5), Taiwan (5), SUA (5), Japonia (4), Malaezia (4), Coreea de Sud (4), Franța (3) și Vietnam (2), precum și în Cambodgia, Canada, Germania, Coasta de Fildeș, Nepal și Sri Lanka, țări cu câte un caz fiecare.

Coronavirusul Wuhan este similar cu cel care a provocat Sindromul Respirator Acut Sever (SARS) în 2003 sau Sindromul Respirator din Orientul Mijlociu (MERS) în 2012 și are simptome asemănătoare unei răceli, însă poate degenera într-o pneumonie gravă. 

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică * Știri * Muzică
Meteo Chișinău
8,85
Ploaie moderată
Umiditate:99 %
Vint:3,6 m/s
Fri
9
Sat
10
Sun
9
Mon
8
Tue
12
Arhivă Radio Chișinău