Thailanda a rămas fără vaccinuri în plin val mortal Covid-19

  • 16 August 2021 16:34
Thailanda a rămas fără vaccinuri în plin val mortal Covid-19

În ciuda faptului că este un producător regional de vaccinuri AstraZeneca, Thailanda va împrumuta 150.000 de doze din acest vaccin de la Bhutan, au anunțat autoritățile de la Bangkok, luni, în situația în care țara se confruntă cu un deficit de doze, relatează Reuters, citat de digi24.ro.

Thailanda se străduiește să-și refacă stocurile după ce a fost lovită de cel mai dur val Covid de până acum, la doar două luni după ce a început campania sa de vaccinare, scrie sursa citată

Solicitarea de ajutor făcută statului Bhutan, o țară cu mai puțin de un milion de locuitori, reflectă problema gravă cu care se confruntă Thailanda în încercarea ei de a-și imuniza populația în fața unui val dur al pandemiei alimentat de varianta Delta. AstraZeneca a anunțat, anterior, că nu poate furniza decât între cinci și șase milioane de doze lunar, în jur de o jumătate din câte ceruse guvernul de la Bangkok.

Thailanda produce local vaccinul AstraZeneca pentru distribuitori regionali, însă a reușit să imunizeze doar 7,1% din populația sa până acum, iar proiecțiile experților arată că numărul infectărilor se va dubla luna viitoare.

Prin comparație, Bhutan a început campania sa de vaccinare în martie și a administrat deja peste un milion de doze, un număr suficient pentru imunizarea a două treimi din populație. A raportat până acum doar 3000 de cazuri și 3 decese.

„Acordul funcționează în baza faptului că Thailanda va trimite înapoi vaccinuri spre Bhutan mai târziu. În acest moment acordul este evaluat și discutat de guvernul din Bhutan” a anunțat un purtător de cuvânt.

De la începutul pandemiei, Thailanda a raportat 928.314 cazuri și 7.734 de decese. În ultimele 24 de ore a raportat 21.157 de cazuri și 182 de decese.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică * Știri * Muzică
Meteo Chișinău
13,29
Nori împrăștiați
Umiditate:77 %
Vint:6,17 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău