Testele pentru adulții nevaccinați nu vor mai fi gratuite în Franța

  • 15 Octombrie 2021 09:56
Testele pentru adulții nevaccinați nu vor mai fi gratuite în Franța

Testele de coronavirus pentru adulții nevaccinați nu vor mai fi gratuite în Franța începând din această vineri, cu excepția cazurilor în care există motive medicale pentru ca persoanele respective să nu fie vaccinate, transmite dpa, citat de AGERPRES.

Scopul acestei măsuri este de a-i încuraja pe francezi să se vaccineze împotriva COVID-19, întrucât acesta oferă cea mai bună protecție și o modalitate permanentă de a depăși criza sanitară, a explicat guvernul de la Paris. Potrivit acestuia, testele sunt utilizate ca înlocuitor al vaccinării.

Un test rapid va costa între 22 de euro și 30 de euro, iar pentru un test Real Time PCR va trebui achitată suma de 44 de euro.

În Germania este deja în vigoare din 11 octombrie o reglementare similară pentru a se pune capăt testării gratuite a tuturor persoanelor.

Începând din martie anul trecut, în Franța au fost efectuate 150 de milioane de teste, dintre care numai în luna august 6 milioane de teste săptămânal.

Așa-numitul 'pașaport coronavirus', a cărui introducere a fost controversată și care atestă dovada vaccinării, a vindecării după COVID-19 sau a testării negative, este o condiție pentru accesul la competiții sportive, cinematografe, restaurante și cafenele în Franța. Documentul este necesar și pentru călătorii cu avionul sau trenul pe distanțe lungi.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Jurnal militar
Meteo Chișinău
14,24
Cer senin
Umiditate:58 %
Vint:2,57 m/s
Sun
12
Mon
10
Tue
9
Wed
12
Thu
11
Arhivă Radio Chișinău