Testele PCR și antigen nu vor mai fi gratuite pentru turiști în Franța

  • 01 Iulie 2021 12:56
Testele PCR și antigen nu vor mai fi gratuite pentru turiști în Franța

Testele pentru depistarea coronavirusului nu vor mai fi gratuite pentru turiștii străini care le solicită în Franța începând cu 7 iulie, a precizat purtătorul de cuvânt al guvernului francez, Gabriel Attal, într-un interviu acordat miercuri portalului Les Echos, relatează EFE, citat de AGERPRES.

„Am decis să introducem plata pentru aceste teste din 7 iulie pentru turiștii străini, la prețul de 49 de euro pentru testele PCR și 29 de euro pentru cele antigen", a explicat Attal.

În Franța, aceste teste erau acoperite de asigurările de sănătate indiferent de situație, inclusiv dacă o persoană prezenta simptome sau intrase în contact cu un caz pozitiv.

Purtătorul de cuvânt al executivului a justificat această decizie prin reciprocitate, având în vedere că astfel de teste "se fac cu plată în majoritatea țărilor vizitate de turiști".

„Turiștii care vin în țara noastră au obligația de a deține un certificat sanitar", a reamintit Attal.

Academia Franceza de Medicină a recomandat recent renunțarea la gratuitatea testelor "în interes personal", care se realizează fără ca o persoană să prezinte simptome sau să fi intrat în contact cu o persoană pozitivă.

Guvernul a confirmat că studiază această posibilitate în următoarele luni, mai ales ca o modalitate de stimulare a vaccinărilor.

Costul estimat de Casa de Asigurări de Sănătate din Franța este de 30 de euro în cazul testelor antigen și de circa 70 de euro pentru cele PCR de laborator.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
3,24
Cer senin
Umiditate:87 %
Vint:1,54 m/s
Sat
7
Sun
8
Mon
10
Tue
12
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău