Teste obligatorii în Norvegia, chiar și pentru cei complet vaccinați

  • 03 Decembrie 2021 13:04
Teste obligatorii în Norvegia, chiar și pentru cei complet vaccinați

Călătorii în Norvegia sunt obligați să efectueze un test de coronavirus la sosirea în țara scandinavă începând de vineri, indiferent de statutul lor privind vaccinarea, informează DPA, citat de AGERPRES.

La punctele de trecere a frontierei cu stații de testare, testele urmează a fi efectuate direct acolo. Acolo unde aceste stații lipsesc, testul trebuie făcut în altă parte în 24 de ore - un test rapid este suficient în acest caz.

Obligația de testare se aplică atât celor vaccinați, cât și celor nevaccinați. Există excepții pentru navetiștii de frontieră, personalul companiilor aeriene și șoferii profesioniști.

Alte măsuri anti-coronavirus au fost de asemenea înăsprite în Norvegia, mai ales la nivel regional.

Este necesar să se ia măsuri mai stricte pentru a întârzia răspândirea variantei Omicron a coronavirusului, a explicat ministrul sănătății Ingvild Kjerkol.

Scopul este de a păstra controlul asupra situației, a obține mai multe cunoștințe despre noua variantă a virusului și evita supraîncărcarea sistemului de sănătate.

Norvegia a trecut comparativ bine prin pandemie mult timp, dar din această toamnă numărul infecțiilor cu coronavirus în țară a crescut brusc.

Una dintre îngrijorări în acest moment este că un caz Omicron a fost detectat după o petrecere de Crăciun la Oslo și un total de 50 de cazuri depistate pozitiv la coronavirus au apărut în legătură cu această petrecere.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograful de vineri cu Victor Buruiana
Meteo Chișinău
12,74
Cer acoperit de nori
Umiditate:86 %
Vint:5,66 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău