Testare masivă în capitala Chinei după descoperirea câtorva cazuri de COVID-19

  • 22 Octombrie 2021 15:19
Testare masivă în capitala Chinei după descoperirea câtorva cazuri de COVID-19

Capitala Chinei, Beijing, își va testa o parte din locuitori după ce la periferia orașului au fost descoperite câteva cazuri de COVID-19 legate de un grup de turiști, a relatat vineri o media de stat, citată de AFP.

China menține o politică sanitară de ''zero infecții'', cu prețul unei monitorizări stricte a deplasărilor și limitării draconice a intrărilor în țară. Cu toate acestea, cazuri sporadice de COVID-19 sunt semnalate constant, informează Agerpres.

Au fost astfel descoperite în ultimele zile câteva zeci de cazuri de COVID-19, toate legate de un cuplu de vârstnici care au participat la o excursie organizată.

Patru persoane au fost testate pozitiv la revenirea la Beijing, toate călătorind anterior în regiunea nordică Mongolia interioară, unde a fost semnalat la aproximativ 650 de kilometri de capitală noul focar în orașul Erenhot de la granița cu Mongolia.

Locuitorii acestui oraș au primit ordin să rămână acasă și circa 35.000 de persoane din districtul Changping, în nord-vestul Beijingului, vor fi testate.

Ministerul chinez al Sănătății a raportat vineri 28 de noi cazuri de COVID-19 la nivel național.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograf cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
11,63
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:2,57 m/s
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Arhivă Radio Chișinău