Testare anti-Covid în Italia: De șase ori mai mulți italieni au dezvoltat anticorpi decât numărul cazurilor raportate

  • 04 August 2020 20:12
Testare anti-Covid în Italia: De șase ori mai mulți italieni au dezvoltat anticorpi decât numărul cazurilor raportate

Numărul infectărilor cu noul coronavirus în Italia ar putea fi de șase ori mai mare decât cazurile raportate oficial. Aceasta este concluzia unui studiu realizat de autoritățile sanitare și de biroul de statistică Istat, care au cercetat pe un eșantion reprezentativ câți italieni au dezvoltat anticorpi, informează DPA, preluată de Agerpres.

Rezultatele studiului arată că 1,5 milioane de persoane (reprezentând 2,5% din populația Italiei) ar fi putut dezvolta anticorpi împotriva noului coronavirus, a raportat agenția de presă italiană ANSA.

Autoritățile sanitare au testat 64.660 de persoane, care au fost alese pentru a forma un eșantion reprezentativ, între 15 mai și 15 iulie.

Potrivit datelor oficiale ale Organizației Mondiale a Sănătății, 248.000 de persoane au fost infectate cu noul coronavirus în Italia, dintre care 35.000 au murit. Bilanțul oficial este de șase ori mai mic decât arată datele studiului publicat marți.

 

Același studiu arată și că există diferențe mari între regiunile Italiei în ceea ce privește existența anticorpilor, a raportat agenția ANSA.

În Lombardia, regiunea din nordul țării care a fost unul dintre epicentrele primului val al epidemiei de COVID-19, 7,5% din populație prezintă anticorpi, în timp ce în sudul Italiei acest procent este mai mic de 1%.

După vârful epidemiei din luna martie, numărul cazurilor noi depistate în fiecare săptămână a scăzut drastic în Italia.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
21,63
Cer senin
Umiditate:53 %
Vint:7,72 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău