Tesla, vizată într-o anchetă FBI, pe fondul unor suspiciuni că a difuzat informații false

  • 28 Octombrie 2018 17:55
Tesla, vizată într-o anchetă FBI, pe fondul unor suspiciuni că a difuzat informații false

Constructorul auto american Tesla Inc afirmă că nu a primit nicio citație din partea Ministerului american al Justiției cu privire la prognozele de producție ale Model 3, după ce The Wall Street Journal a publicat un articol potrivit căruia FBI anchetează Tesla pe fondul suspiciunilor că a difuzat informații false, informează Reuters.

Cu toate acestea, un purtător de cuvânt de la Tesla a precizat că firma a decis să coopereze după ce în luna septembrie a primit o solicitate de trimitere voluntară de documente din partea Ministerului american al Justiției.

„Nu am primit o citație, o solicitare pentru a depune mărturie sau o altă procedură oficială și nu au fost alte solicitări suplimentare pentru documente cu privire la acest subiect din partea Departamentului Justiției” a precizat purtătorul de cuvânt.

Potrivit The Wall Street Journal, Biroul Federal de Investigații examinează dacă Tesla a difuzat informații false cu privire la producția de sedanuri Model 3 și i-a înșelat pe investitori cu privire la evoluția activităților sale începând din 2017.

Conform surselor citate de WSJ, agenții FBI au contactat mai mulți foști angajați Tesla pentru a obține mărturii.

Tesla și directorul său general Elon Musk se confruntă deja cu o acțiune colectivă în justiție din partea acționarilor care susțin că atât compania, cât și directorul său general au făcut afirmații false cu privire la volumul producției de berline Model 3.

Acest model de automobile electrice, pe care Telsa mizează pentru a reveni pe profit, a fost lansat pe piață la începutul lui 2016 cu promisiunea că până la finele lui 2017 Tesla va ajunge la un volum de producție de 5.000 de unități Model 3 în fiecare săptămână.

În plus, Musk și Tesla tocmai au ajuns la o înțelegere amiabilă cu organismul de reglementare al bursei americane (Securities and Exchange Commission ) după ce SEC a apreciat că Elon Musk a comis o fraudă publicând un mesaj pe Twitter în care spunea că și-a asigurat finanțarea pentru a face din Tesla o companie privată.

Conform acordului, Tesla și Musk vor plăti fiecare câte 20 de milioane de dolari organismului de reglementare al bursei americane, iar Musk va demisiona din funcția de președinte, dar va rămâne director general, menționează Agerpres.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică*Știri*Muzică
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:42 %
Vint:9,77 m/s
Sat
16
Sun
17
Mon
19
Tue
16
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău