Tesla începe să-și deschidă stațiile de încărcare și pentru alte modele electrice în Europa

  • 02 Noiembrie 2021 09:54
Tesla începe să-și deschidă stațiile de încărcare și pentru alte modele electrice în Europa

​Tesla Motors va permite, printr-un program pilot deschis în Olanda, ca mașini electrice de la alte mărci să fie încărcate la stațiile sale Supercharger, scrie Reuters. Tesla Motors a atins de curând pragul de un miliard de dolari capitalizare de piață, iar Tesla Model 3 a fost cel mai căutat model auto în Europa luna trecută, ytansmite hotnews.ro.

Potrivit sursei citate, Tesla a anunțat că la 10 puncte de încărcare rapidă din Olanda vor putea fi încărcate și mașini de la alte mărci care au standardul CCS. Printre mărcile care utilizează acest standard în Europa se numără BMW, Mercedes, Ford și Audi.. Stațiile pot fi accesate prin aplicația Tesla.

Compania spune că va monitoriza punctele Supercharger în cauză pentru a vedea dacă nu vor deveni prea aglomerate și deci dacă vor putea fi utilizate fără probleme de posesorii de Tesla.

Mașinile full-electrice au avut cel mai bun an în Europa, iar în septembrie Tesla Model 3 a fost modelul auto european cu cele mai bune cifre de vânzări, peste VW Golf, Renault Clio și Dacia Sandero.

Model 3 și-a găsit peste 24.000 de clienți, iar Model Y, aproape 9.000. Topul celor mai căutate mașini electrice din Europa a fost completat de Volkswagen ID 3, Renault Zoe, Skoda Enyaq și Kia Niro.
 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
6,24
Cer senin
Umiditate:93 %
Vint:0 m/s
Fri
18
Sat
14
Sun
15
Mon
17
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău