Termoizolarea clădirilor din Chișinău va începe la sfârșitul lui 2017

  • 27 Februarie 2017 14:42
Termoizolarea clădirilor din Chișinău va începe la sfârșitul lui 2017

Termoizolarea primelor clădiri din municipiul Chișinău va începe la sfârșitul anului 2017, a anunțat luni, 27 februarie, primarul Capitalei, Dorin Chirtoacă.

Astfel, în prima etapă a proiectului, 22 de edificii publice și patru clădiri  rezidențiale vor beneficia de lucrări de reabilitare, de izolare termică a pereților și înlocuire a geamurilor. În acest mod, autoritățile dau asigurări că se reduce consumul de energie și respectiv costurile. 

„Economiile sunt estimate între 40 și chiar 60 la sută. Municipiul Chișinău va avea profit de pe urma acestui proiect: și locuitorii, dar și municipalitatea, mă refer la instituțiile publice. În acest proiect intră orice clădire din municipiul Chișinău, cu excepția caselor individuale la sol.”

Banii pentru finanțarea proiectului sunt oferiți de către Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare și Banca Europeană de Investiții – câte 10 milioane de euro, sub formă de credit, cu dobânda de un procent. Totodată, Uniunea Europeană a contribuit cu un grant de 5 milioane de euro. Conform estimărilor, de acest proiect vor putea beneficia circa 35 de mii de persoane.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de Izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
7,18
Cer senin
Umiditate:96 %
Vint:2,06 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău