Termoelectrica va reconecta la sistemul centralizat de încălzire 15 instituții publice

  • 18 Octombrie 2023 18:49
Termoelectrica va reconecta la sistemul centralizat de încălzire 15 instituții publice

În noul sezon de încălzire 2023-2024, Termoelectrica va reconecta la sistemul centralizat de încălzire 15 instituții publice, conform Hotărârii de Guvern Nr. 489 din 12-07-2023, cu privire la implementarea unor măsuri de promovare a Sistemului de Alimentare Centralizată cu Energie Termică.

Printre aceste instituții sunt:
– I.P. Direcția Generală pentru Administrarea Clădirilor Guvernului Republicii
Moldova
– Serviciul Vamal al Republicii Moldova
– Centrul Național Anticorupție
– Ministerul Muncii și Protecției Sociale

Consumul de energie termică, produs în regim de cogenerare, va contribui la optimizarea utilizării resurselor energetice și la reducerea impactului asupra mediului înconjurător. Totodată, va spori producția de energie electrică, consolidând securitatea energetică a țării și sunt create premise de reducere a tarifului la energia termică pentru consumatori.

În sezonul de încălzire 2022-2023, măsura de reconectare a instituțiilor publice la Sistemul de Alimentare Centralizată cu Energie Termică a avut un impact semnificativ asupra economiilor financiare și a eficienței distribuției de energie termică. Astfel, cele 8 instituții publice, printre care edificiile Parlamentului, Președinției, Comisia Electorală Centrală, Centrul Republican de Reabilitare pentru Copii și altele, care au fost reconectate la Sistemul de Alimentare Centralizată cu Energie Termică au generat o producție suplimentară de energie electrică de aproximativ 1,4 milioane kWh.

Echipa Termoelectrica S.A. este disponibilă să continue modernizarea sistemului centralizat de alimentare cu energie termică, astfel încât să ofere servicii fiabile în beneficiul consumatorilor.

Tags

Alte Noutati

LIVE: BIZNEWS cu Corneliu Rusnac
Meteo Chișinău
26,24
Cer senin
Umiditate:27 %
Vint:6,17 m/s
Sat
14
Sun
14
Mon
17
Tue
20
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău