Termoelectrica va consuma aproximativ 5 mii tone de păcură în procesul de producere a agentului termic

  • 25 Martie 15:59
Termoelectrica va consuma aproximativ 5 mii tone de păcură în procesul de producere a agentului termic

Termoelectrica S.A. va consuma o cantitate de circa cinci mii tone de păcură din rezerva de stat în procesul de producție a agentului termic.

Potrivit unui comunicat al Termoelectrica S.A., un proiect de hotărâre privind deblocarea păcurii din rezervele de stat a fost propus spre consultare publică de către Ministerul Energiei, în urma constatărilor făcute de către Agenția de Supraveghere Tehnică cu privire la riscurile asociate păstrării volumului actual de păcură în rezervoare în ceea ce privește exploatarea instalațiilor, precum și riscurile de deversare în caz de cutremur.

Astfel, pentru a reduce aceste riscuri și a micșora volumul de păcură în rezervoare, Termoelectrica va utiliza aproximativ 5 mii de tone de păcură în procesul de producere a agentului termic și energiei electrice în perioada de încălzire rămasă. „Nu este vorba de trecerea totală la păcură, aceasta va fi arsă într-un mix de 50/50 cu gaze naturale, ceea ce crește semnificativ calitatea procesului de ardere și reduce cantitatea de emisii comparativ cu arderea doar a păcurii”, a declarat Iurie Razlovan, Directorul General al întreprinderii (interimar) Termoelectrica S.A.

Agenția Națională de Reglementare în Energetică va ajusta tarifele pentru anul 2024, luând în considerare contravaloarea acestora.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Piese pe alese * Știri
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:40 %
Vint:4,63 m/s
Mon
15
Tue
15
Wed
14
Thu
16
Fri
16
Arhivă Radio Chișinău