Termoelectrica modernizează rețele termice din strada Albișoara, dar nu se vor deconecta consumatorii

  • 21 August 2020 10:02
Termoelectrica modernizează rețele termice din strada Albișoara, dar nu se vor deconecta consumatorii

Termoelectrica a inițiat lucrările de modernizare a rețelelor termice din strada Albișoara. Lucrările sunt inițiate în contextul proiectului lansat de Primăria Chișinău, care prevede reparația capitală a carosabilului și a trotuarului din această zonă, transmite IPN.

Într-un comunicat de presă, Termoelectrica precizează că în total urmează să fie înlocuite șase tronsoane de conductă termică primară cu diametrul nominal de 800 de milimetri, cu o lungime totală de circa 400 de metri, și un tronson de conductă termică cu diametrul de 150 de milimetri, cu o lungime de circa 50 de metri.


Veaceslav Eni, director general al Termoelectrica, menționează că prioritatea este siguranța și creșterea calității serviciilor prestate consumatorilor și asigurarea fiabilității infrastructurii de furnizare a energiei termice.

Pentru a nu admite deconectări de la livrarea energiei termice pentru prepararea apei calde, pe toată perioada lucrărilor, consumatorii din partea centrală a capitalei și din sectorul Buiucani au fost reconectați printr-o schemă revers.

Pentru diminuarea impactului asupra traficului rutier, modernizările date vor fi efectuate în câteva etape, până în a doua jumătate a lunii septembrie.

Proiectul de modernizare a rețelelor termice din strada Albișoara face parte din suplimentul Planului de Investiții aprobat de Consiliul Societății pentru anul 2020, iar costul estimativ al lucrărilor este de peste 21,4 milioane de lei.
 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
7,18
Cer fragmentat
Umiditate:91 %
Vint:4,12 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
11
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău