Termoelectrica activează în regim normal

  • 21 Octombrie 2021 11:04
Termoelectrica activează în regim normal

SA ,,Termoelectrica’’ din capitală activează în regim normal, doar că utilizează combustibil alternativ (păcură) în loc de gaze naturale, transmite MOLDPRES.

Administrația producătorului de energie termică a precizat într-o informație difuzată presei că, începând din data de 13 octombrie, după instituirea stării de alertă în domeniul gazelor naturale, a început să utilizeze păcura în calitate de combustibil alternativ pentru producerea energiei electrice și a agentului termic.

Potrivit întreprinderii, stocul propriu limitat de păcură pentru producerea energiei electrice și termice a fost terminat pe parcursul a două zile, și din 15 octombrie, conform deciziei Comisiei pentru Situații Excepționale, a început să proceseze păcura din rezerva de stat.

"SA ,,Termoelectrica’’ activează în regim normal, doar că utilizează combustibil alternativ (păcură) în loc de gaze naturale, și depune tot efortul pentru furnizarea calitativă a energiei termice tuturor consumatorilor", se arată în precizarea făcută de producătorul de energie termică.

Primarul Chișinăului, Ion Ceban, a semnat marți, 19 octombrie, o dispoziție prin care a solicitat administrației ,,Termoelectrica’’ conectarea tuturor blocurilor de locuit din municipiu la agentul termic. Astfel, mâine, 22 octombrie va începe sezonul termic 2021-2022 pentru toți consumatorii din mun. Chișinău.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:28 %
Vint:8,75 m/s
Sat
16
Sun
16
Mon
20
Tue
18
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău