”Termocom” își va achita pâna în februarie datoriile față de creditori

  • 24 Ianuarie 2012 08:37
”Termocom” își va achita pâna în februarie datoriile față de creditori

Principalul furnizor de căldură din capitală, “Termocom”, va reuși să adune pînă în februarie resursele financiare necesare pentru a acoperi datoriile față de creditori, a declarat, ieri, în ședința Primăriei directorul instituției Mihai Cernei, citat de

Principalul furnizor de căldură din capitală, “Termocom”, va reuși să adune până în  februarie resursele financiare necesare pentru a acoperi datoriile față de creditori, a declarat, luni, în ședința Primăriei directorul instituției Mihai Cernei, citat de  Info-Prim Neo.

Potrivit unei hotărâri judecătorești, „Termocom” urmează să plătească până la 5 februarie 63 de milioane de lei creditorilor săi.

Primarul capitalei, Dorin Chirtoacă, a avertizat anterior că Societatea de distribuție Termocom riscă să fie preluată de concernul rus Gazprom din cauza datoriilor sale istorice față de Moldova-Gaz.

Guvernul a aprobat la sfârșitul anului trecut  o hotărâre prin care „Termocom” va fuziona cu CET-1 și CET-2. Proiectul de reorganizare are ca obiectiv reducerea datoriilor și atragerea investițiilor în sectorul energetic.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
7,18
Câțiva nori
Umiditate:98 %
Vint:1,03 m/s
Sat
15
Sun
15
Mon
17
Tue
18
Wed
18
Arhivă Radio Chișinău