Termenul limită de depunere a declarației cu privire la impozitul pe venit este 25 martie, anunță SFS

  • 26 Februarie 2020 12:01
Termenul limită de depunere a declarației cu privire la impozitul pe venit este 25 martie, anunță SFS

Persoanele juridice și persoanele fizice care practică activitate de întreprinzător, precum și persoanele fizice care desfășoară activitate independentă trebuie să depună declarațiile cu privire la impozitul pe venit până la data de 25 martie, comunică MOLDPRES.

Potrivit datelor Serviciului Fiscal de Stat /SFS/, pentru persoanele juridice și fizice rezidente ale Republicii Moldova care desfășoară activitate de întreprinzător, precum și persoanele care desfășoară activitate profesională în sectorul justiției, impozitul pe venit se aplică aferent venitului obținut de aceștia din orice surse aflate în Republica Moldova, precum și din orice surse aflate în afara țării.

Contribuabilii urmează să depună declarația cu privire la impozitul pe venit la Serviciul Fiscal de Stat sau în mod electronic.

În format electronic sunt obligați să depună declarația: subiecții înregistrați în calitate de plătitori ai TVA; subiecții care desfășoară activitate profesională în sectorul justiției; rezidenții parcurilor pentru tehnologia informației; contribuabilii care au cinci și mai mulți angajați.

Impozitul pe venit se determină de către persoanele juridice și fizice, care practică activitate de întreprinzător prin aplicarea după caz a cotelor stabilite la art.15, art. 543, art.694 și art.6911 din Codul fiscal.

SFS reamintește că persoanele care nu vor prezenta declarațiile pe venit până la termenul limită stabilit de Codul fiscal, riscă să li se aplice amenzi.

Sursa: Moldpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
11,63
Cer senin
Umiditate:74 %
Vint:3,09 m/s
Sat
16
Sun
17
Mon
19
Tue
16
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău