Termenul de restituire a plăților pentru pachetele turistice a fost extins de la 14 la 540 de zile

  • 21 Mai 2020 19:25
Termenul de restituire a plăților pentru pachetele turistice a fost extins de la 14 la 540 de zile

Parlamentul a aprobat joi un proiect de lege care prevede extinderea, de la 14 la 540 de zile, a termenului de restituire a plăților pentru pachetele turistice, în cazul rezoluțiunii contractelor înainte de începerea călătoriei, comunică MOLDPRES.

Potrivit autorilor proiectului, măsura propusă va oferi agenților economici din sectorul turismului emițător, afectați de criza COVID-19, posibilitatea de a-și onora obligațiile contractuale, inclusiv de restituire a plăților pentru clienții care au solicitat sau vor solicita acest fapt. Aceasta urmează a fi aplicată doar pentru contractele încheiate în perioada octombrie 2019 - 17 martie 2020 când a fost instituită starea de urgență, notează sursa citată.


Proiectul a fost elaborat în urma propunerilor înaintate de Asociația Națională a Agențiilor de Turism (ANAT) în legătură cu numeroase cereri de anulare a pachetelor turistice. În același timp, partenerii externi ai companiilor turistice autohtone refuză să le restituie plățile încasate într-un termen mai mic de 540 de zile. În aceste condiții agențiile de turism din Moldova se află în imposibilitate de a restitui banii solicitanților în termenul prevăzut de legislația națională și riscă să fie dați în judecată.

În octombrie 2019 - martie 2020, companiile de turism locale au avut încasări pentru pachete turistice achitate parțial sau complet pentru cca 25 mii de clienți, în valoare de aproape 5 milioane de euro.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
8,29
Cer acoperit de nori
Umiditate:99 %
Vint:2,57 m/s
Fri
9
Sat
10
Sun
8
Mon
7
Tue
11
Arhivă Radio Chișinău