Termenul de exploatare al vehiculelor nu va fi majorat. Guvernul va da aviz negativ unei inițiative

  • 29 Noiembrie 2017 17:13
Termenul de exploatare al vehiculelor nu va fi majorat. Guvernul va da aviz negativ unei inițiative

Guvernul va spune nu pentru majorarea termenului de exploatare la importul mijloacelor de transport auto, destinate transportării a mai mult de 20 de persoane, precum și al motoarelor și caroseriilor lor, de la 10 ani la 15 ani. La fel, Executivul nu susține nici majorarea termenului de exploatare la importul motoarelor și caroseriilor lor – de la 7 ani la 11 ani.

Prevederile sunt incluse într-un proiect de lege, elaborat de un grup de deputați, asupra căruia Guvernul se va pronunța, notează BizLaw.

În opinia Executivului, prevederile actuale în partea ce ține de limitarea vârstei mijloacelor de transport auto la cel mult 10 ani, pentru mijloacele auto destinate transportării a mai mult de 20 de persoane, și 7 ani, pentru mijloacele auto destinate transportării a maximum 20 de persoane, sunt ghidate atât de practica internațională în domeniu, cât și de criteriile de uzură a autovehiculelor.

În același timp, limitarea respectivă este determinată de necesitatea sporirii calității și performanței parcului auto național, dar și de creșterea siguranței traficului rutier.

De asemenea, în ultimul timp se constată o suprasaturare a pieței cu autovehicule ce au un termen de exploatare mare, fapt care reprezintă un impediment în dezvoltarea și stimularea pieței interne. Iar în contextul politicilor europene în domeniul protecției mediului ambiant, menținerea termenului de exploatare la importul mijloacelor de transport auto are drept obiectiv reducerea emisiilor poluante ce provin de la autovehicule învechite.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Lumina cuvântului * Muzică
Meteo Chișinău
17,18
Câțiva nori
Umiditate:79 %
Vint:1,54 m/s
Mon
16
Tue
17
Wed
18
Thu
19
Fri
19
Arhivă Radio Chișinău