Termenul de depunere a ofertelor pentru construcția penitenciarului din Chișinău a fost extins

  • 17 Mai 2019 13:47
Termenul de depunere a ofertelor pentru construcția penitenciarului din Chișinău a fost extins

Termenul de depunere a ofertelor pentru achiziția lucrărilor de construcție a penitenciarului din Chișinău a fost extins până pe 24 iunie, ora 10.00.

Decizia a fost luată pe motiv că agenții economici care s-au înregistrat nu reușesc să pregătească oferta conform cerințelor. fiind vorba despre o construcție foarte complexă. Anunțul cu privire la extinderea termenului-limită a fost publicat în Monitorul Oficial, transmite IPN.

În bugetul de stat pentru anul 2019, au fost prevăzuți circa 160 de milioane de lei pentru proiectul „Construcția penitenciarului din municipiul Chișinău”. Din această sumă, 14,5 milioane sunt bani din bugetul național, iar peste 145 de milioane de lei provin din resurse externe.

Potrivit schiței de proiect, noul penitenciar va avea cinci compartimente funcționale separate. Instituția va avea un bloc rezidențial, unul pentru transfer, unul pentru asigurarea serviciilor medicale secundare, precum și zona de intrare și cea administrativă. De asemenea, vor fi construite două parcări, una pentru angajații instituției și alta pentru vizitatori. Viitoarea închisoare va fi amplasată la intrarea în satul Bubuieci, pe un teren de 36 de hectare.

În Republica Moldova sunt 17 penitenciare în care la 31 decembrie 2018, se dețineau aproape șapte mii de persoane.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
9,4
Cer senin
Umiditate:80 %
Vint:2,57 m/s
Sat
16
Sun
17
Mon
19
Tue
16
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău