Termen extins pentru schimbarea legitimațiilor de veteran

  • 23 Octombrie 2021 11:38
Termen extins pentru schimbarea legitimațiilor de veteran

Autoritățile vor să prelungească, până pe 31 decembrie 2022, termenul de schimbare a legitimațiilor de veteran de război de model vechi cu cele de model nou. Procesul urma să se încheie pe 31 decembrie anul curent. Însă, din 2018 și până în prezent, au fost schimbate doar 65% din legitimații. Extinderea termenului este prevăzută într-un proiect prezentat pentru consultări publice de către Ministerul Apărării, transmite IPN.

De asemenea, prin proiect se propune și extinderea termenului de valabilitate a legitimațiilor de model vechi cu încă un an. Iar din 1 ianuarie 2023 vor fi valabile doar legitimațiile de veteran de război de model nou.

Conform raportului Comisiei interdepartamentale pentru asigurarea schimbării și eliberării legitimației de veteran de război, până în prezent, statutul de veteran de război cu eliberarea legitimației de tip nou a fost reconfirmat la 21 925 de persoane.

Potrivit autorităților, procesul este unul anevoios și imposibil de realizat până la finele anului 2021, inclusiv din cauza lipsei documentelor justificative în vederea asigurării drepturilor veteranilor de război la reconfirmarea statutului de veteran de război și obținerea legitimațiilor de tip nou.

Respectiv, termenul limită 31 decembrie 2021 este insuficient pentru examinarea tuturor dosarelor solicitanților, în condițiile în care persoanele respective sunt în așteptarea certificatelor de arhivă, iar un număr mare de veterani de război sunt plecați peste hotarele țării.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
8,85
Cer senin
Umiditate:75 %
Vint:0,51 m/s
Sat
15
Sun
15
Mon
17
Tue
16
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău