Teritoriile ocupate ale Ucrainei vor fi transformate în districtul Crimeea, condus de Dmitri Rogozin

  • 27 Septembrie 2022 14:06
Teritoriile ocupate ale Ucrainei vor fi transformate în districtul Crimeea, condus de Dmitri Rogozin

Patru regiuni ucrainene ocupate de ruși și Crimeea anexată ar putea deveni un singur district rusesc după așa-zisele referendumuri, denunțate de Kiev și Occident,transmite BBC, citat de Rador.

Districtul ar urma să fie condus de fostul șef al programului spațial rusesc, Dmitri Rogozin scrie publicația rusă „Vedomosti”, citând o sursă din Consiliul Federației Federației Ruse și apropiată guvernului de ocupație al Crimeei.

„În Rusia, se poate crea un nou district federal - Crimeea, care va include peninsula însăși, și regiunile LPR, RPD, precum și Zaporojie și Herson s-au alăturat în urma referendumurilor”, susțin mass-media rusă.

Potrivit ziarului, Dmitri Rogozin, fost vicepremier și fost șef al Roscosmos, apropiat de Putin, ar putea deveni reprezentantul autorizat al președintelui rus în districtul nou creat. Această informație a fost confirmată ziarului de mai multe surse de la Kremlin.

„Decizia finală cu privire la Rogozin va fi luată în viitorul apropiat și, cel mai probabil, va fi pozitivă”, scrie ziarul.

Necesitatea creării unui nou district federal este justificată de „situația dificilă” privind așa-numitele „referendumuri de aderare”, și „este nevoie de un greu politic” pentru a gestiona regiunea.

O altă sursă apropiată administrației Putin a explicat numirea lui Rogozin ca „un mare front de lucru”.

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
9,4
Ceață
Umiditate:99 %
Vint:1,03 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău