Problema privind terenurile agricole situate după traseul Râbnița – Tiraspol, discutată de Chișinău și Tiraspol

  • 21 Iunie 2018 18:33
Problema privind terenurile agricole situate după traseul Râbnița – Tiraspol, discutată de Chișinău și Tiraspol

Reprezentanții Chișinăului și Tiraspolului vor organiza vineri, 22 iunie, o ședință la Dubăsari în privința terenurilor agricole situate după traseul Râbnița – Tiraspol. Despre aceasta s-a discutat joi, 21 iunie, în cadrul unei ședințe de lucru a negociatorilor-șefi Cristina Lesnic și Vitali Ignatiev. Părțile au trecut în revistă modul în care sunt realizate deciziile protocolare semnate în ultimul timp. 

Reprezentanții Chișinăului și Tiraspolului se vor deplasa la Dubăsari, unde, împreună cu mai mulți deținători de terenuri vor examina stadiul de pregătire a dosarelor astfel încât până la 1 august proprietarii să-și poată intra în drepturi, a declarat după întrevedere Cristina Lesnic.

De asemenea, părțile au convenit ca până la sfârșitul acestei luni să fie elaborată foaia de parcurs pentru reluarea interconectării telefonice dintre cele două maluri ale Nistrului.

În același timp, Vitali Ignatiev a vorbit despre anumite probleme în realizarea deciziilor protocolare semnate de Chișinău și Tiraspol în ultimul timp. În special el s-a referit la cea care ține de admiterea automobilelor înmatriculate în regiunea separatistă în traficul internațional.

„Am făcut cunoștință cu proiectul de lege privind înregistrarea unor categorii de mijloace de transport și desigur ne-au apărut un șir de neclarități pe marginea anumitor prevederi care nu corespund cu acordurile la care am ajuns. Am prezentat îngrijorarea noastră și sper că am fost auziți.”

Amintim că în conformitate cu o decizie protocolară semnată în noiembrie anul trecut agricultorii din raionul Dubăsari care au terenuri situate după traseul Râbnița – Tiraspol, ar urma să aibă acces la ele până la 1 august, pe un termen de 20 de ani. Fermierii moldoveni sunt, însă, îngrijorați de faptul că încă nu au primit actele confirmative în acest sens și nu au încredere că această soluție va fi una de lungă durată.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
21,07
Nori împrăștiați
Umiditate:63 %
Vint:4,63 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău